Lekkage in Gouda?

Lekkage kan uw woning ernstig beschadigen. Vocht trekt in uw muren, vloeren en plafonds en zorgt hier voor schimmels, vochtplekken en houtrot. Dit ziet er niet alleen heel lelijk uit, maar is bovendien ook schadelijk voor uw gezondheid. Als u vochtplekken ziet ontstaan, is de lekkage vaak al enige tijd aan de gang. Het is dan ook zaak om zo snel mogelijk aan de bel te trekken! Op deze manier houdt u de schade van de lekkage zo klein mogelijk.

Hoe herkent u lekkage?

Bij lekkage stroomt water door een opening (gat) naar buiten op een plek waar dit niet zou moeten gebeuren. Lekkages beginnen in de meeste gevallen klein en onopvallend, waardoor er vaak al ernstige schade is ontstaan op het moment dat u het lek opmerkt. Algemene kenmerken van vochtoverlast door lekkage zijn:

  • een muffe en bedompte geur
  • loslatend behang of stucwerk
  • vocht- en schimmelplekken
  • algen op muur
  • zilvervisjes, rioolvliegjes en/of pissebedden

Het verschilt echter per soort lekkage hoe het probleem zich uit. Twijfelt u? Kies dan altijd voor het inschakelen van een expert. In Gouda, maar ook ver daarbuiten, kunt u rekenen op Moorman Totaal Techniek Lekdetectie. Als lekdetectie expert helpen wij u graag, onze aanpak is schadevrij en wordt veelal vergoed!