Detectiemethoden in Gouda

Iedere lekkage is uniek en vereist een andere aanpak. Vaak wordt een combinatie gemaakt van bepaalde detectiemethoden. Onze expert zal ter plekke beslissen welke detectiemethoden er in uw situatie zullen worden ingezet. We kunnen u dus van te voren niet vertellen wat onze aanpak precies zal zijn, maar maken graag een afspraak met u in de regio Gouda om uw situatie beter te bekijken.

Welke detectiemethoden gebruiken wij?

Er zijn veel verschillende manieren om een lekkage te vinden. Welke methode het meest geschikt is, verschilt per situatie. We maken regelmatig gebruik van:

Gasdetectie
Om een gaslek te vinden gebruiken we een zogenaamde ‘snuffelaar’. Dit is een apparaatje dat de concentratie van gas in de lucht meet, en vervolgens vaststelt waar dat gas vandaan komt.

Kleurstofdetectie
We voegen een kleurstof toe aan het water, in poedervorm. Het water volgen we door een leiding, of over het dak. Zo kunnen we vaststellen op welk punt er bij benadering sprake is van lekkage. Op dat punt wordt namelijk de kleurstof teruggevonden.

Vochtmeting
Met een vochtmeter zoeken we naar een hogere concentratie vocht in materialen dan normaal, bijvoorbeeld in gips, hout of steen. Vinden we een hogere vochtwaarde? Dan duidt dat op lekkage.

Natuurlijk zijn er nog veel meer detectiemethoden die we kunnen toepassen. Benieuwd? Vraag ons er gerust naar, of maak in Gouda of omgeving meteen een afspraak.